Jag & Chilie.

Jag är personen bakom stamnamnet S*Sweet Honey´s och heter Annika Valjus Skogman och är 35 år. Jag bor ute i ett hus på landet, i en härlig och lugn skogsmiljö, utanför Karlskoga. Här bor jag tillsammans med min man Fredrik, våra barn Julia och Ellen och vår sibiriska katt Madicken.

Mitt intresse för djur, i synnerhet katter, har alltid varit stort. 2004 registrerade jag min kattuppfödning Sweet Honey´s. Då var tanken att jag skulle påbörja aveln med min birma hona Zhakira men ödet ville annorlunda och hon fick bli kastrat istället. Avelstankarna fanns kvar men intresset hade vid det laget vuxit för den sibiriska katten. En underbar naturras som ingen människa avlat fram utan vi istället tagit tillvara på. Social och trevlig. Den härliga pälsen, de vanligt förekommande örontoffsarna och hela looken drar parallellen till lodjuret står mig varmt om hjärtat. Att det dessutom är en ras som många allergiker tål känns extra roligt. Första kullen föddes 2007 med min första sibiriska katt, Melissa.Mitt djurintresse har lockat mig till att även arbeta med djur. Under ett års tid praktiserade jag därför på ett djurhem i Kristinehamn (kombinerat med praktik hos veterinär).
Tiden på djurhemmet gav mig mersmak och sommaren 2004 startade jag och en kompis ett hund- och kattpensionat som vi sedan hade öppet under tre sommarsäsonger.

Jag är utbildad beteendevetare och jag jobbar idag som socialsekreterare.


Till vänster: Våra barn Ellen & Julia. Till höger: Huset där vi bor.
För kontakt, maila mig på följande adress:
annika_valjus@hotmail.com

Du kan även ringa mig på telnr: 073-7170698

Min hem-adress är Karåsen 308, 69192 Granbergsdal.